Back to All Events

SOLO EXPOSITION - by CAROLYN SPAENJAERS


  • Jean Gallery 41 Graaf van Egmontstraat Antwerpen, Vlaanderen, 2000 Belgium (map)

CAROLYN SPAENJAERS

Carolyn Spaenjaers is geboren te Antwerpen in 1987. Toen ze 14 jaar oud was heeft ze haar passie voor schilderen ontdekt. Ze studeerde reclame vormgeving aan Sint-Lucus in Antwerpen. Vervolgens behaalt ze haar diploma Visual Arts met grote onderscheiding aan Ecole de Recherche Graphique/ Sint-Lucas in Brussel.

Na haar studies reist ze verschillende landen rond en woont ze in verschillende steden zoals Barcelona, Milaan, Berlijn, Japan en verschillende landen binnen Zuid-Amerika. Dit steeds op zoek naar inspiratie voor nieuwe kunst technieken.

Tijdens haar studiejaar in Milaan is Carolyn per toeval op haar unieke techniek gebotst. Door op goed geluk een winkel in het Italiaanse binnen te wandelen, enkele producten te kopen en te experimenteren in haar kleine studio. Pas nadat ze de effecten van de combinatie van de verschillende producten ervaren heeft, begrijpt ze welk medium en het resultaat hiervan ze in handen heeft.

Carolyn zoekt inspiratie voor haar werken in landschappen en andere voorwerpen rond haar die ze observeert. Deze vertaalt ze op grote houten panelen gebruik makend van industiële lijm en producten. Door verf laag na laag aan te brengen creeërt ze reliëf en textuur, afgewerkt met spuitbussen.  

Voor haar meest recente werken maakt Carolyn gebruik van een nieuwe techniek op basis van olieverf. Dit zorgt steeds voor vernieuwende, verrassende en onvoorspelbare resultaten.

 Carolyn Spaenjaers is born at Antwerp in 1987. She discovers her passion for art when she was 14 years old. She studied graphic design at Sint-Lucas Antwerp, followed by Visual Arts degree at Sint-Lucas Brussels.

After her studies she travels around the world and lives in different cities and countries as Barcelona, Milan, Berlin, Japan and different countries in South-America. This in a search of inspiration and new art techniques.

Carolyn gets her inspiration for her art in landscapes and other objects around her that she observes. This translated to big wooden panels using the unique technique of industrial glue and products. She creates relief and texture by covering different parts of her art work finished by spray-painting.

Carolyn discovers her unique technique during her study time in Milan. She walked into an Italian store, bought some products and started experimenting at good luck. After she discovered the effects of her products she realizes what medium she has and what the results are.

She uses a new technique at the base of oil-paint for her newest Art work. This results in unpredictable, surprising and refreshing results.